Ce tip de website este potrivit pentru business-ul meu?

Dupa ce luam decizia sa construim un website pentru afacerea noastra, de cele mai multe ori urmatoarea intrebare care ne vine in minte este pentru ce tip de site web sa optez sau cum imi doresc sa arate interfata online a afacerii mele. Pana la aflarea raspunsului la aceasta intrebare, este cale lunga. Si pentru ca o intrebare nu vine niciodata singura, incepem sa ne gandim, sa ne consultam cu echipa aleasa pentru realizarea site-ului… si ne gandim: cum ar trebui sa fie structurat site-ul pentru a le fi mai usor clientilor sa interactioneze cu acesta? Vom incorpora butoane si zone speciale pentru retelele de socializare? Avem nevoie de un magazin online prin intermediul caruia sa ne vindem produsele?

Un lucru este insa cert: exista o infinitate de optiuni care pot fi atasate unui website. Trebuie insa tinut in primul rand cont de nevoile pe care afacerea noastra le are pentru a se putea ”exprima” in mediul online.

Fiecare combinatie de optiuni si idei genereaza alt tip de website, rezultand astfel o infinitate de posibile variatii si combinatii. In cele ce urmeaza, echipa noastra va prezinta cele mai comune tipuri de site-uri web, precum si avantajele fiecaruia:

Website de prezentare sau de tip brosura

Un site de prezentare este unul ce cuprinde optiuni de baza, acesta oferind utilizatorilor informatii conscise despre un produs sau serviciu. Cel mai des aceste website-uri cuprind in medie intre 1 si 5 pagini.

Obiectiv: transmite informatii simple si la obiect despre afacere, produse sau servicii.

Avantaje: potrivit pentru business-uri aflate la inceput, website-ul prezinta informatii utile potentialilor clienti

Website de tip magazin online

Un site web cu functia de magazin online este in toata regula un magazin perfect functional insa in mediul online.

Obiectiv: vanzarea online a produselor sau serviciilor

Avantaje: dezvoltandu-ti magazinul detinut intr-o locatie fizica din mediul offline in mediul vast al online-ului, ai sansa ca produsul pe care il comercializai doar la nivel local sa-l faci sa fie disponibil la nivel global. De asemenea, un magazin online iti ofera ocazia de ati intelege mai bine clientela, de a vedea ce comanda, cand, in ce perioada a saptamanii sunt cele mai multe comenzi, etc.

Website de tip blog

Pentru afaceri, blogurile sunt intrumente perfecte in relatia cu clientii sau potentialii clienti. De cele mai multe ori, un site web de prezentare sau unul de tip magazin online au incluse modulul de blog, tocmai pentru adaugarea de materiale interne interesante si practice pentru utilizatori.

Website personalizat

Un site web personalizat este un site care este rezultatul unor anumite cerinte, dorinte si/sau idei. Acest tip de website este potrivit pentru business-urile care au deja o anumita vechime pe piata, iar nisa pe care activeaza este bine implementata in constiinta consumatorilor.

Obiectiv: realizarea unui website personalizat in functie de nevoile, ideile si cerintele celui caruia ii apartine afacerea

Avantaje: exista o multitudine de optiuni si variatii pe care site-ul le poate cuprinde, potentialul de personalizare fiind 100%; potentialul maxim de personalizare se poate atinge prin intermediul instrumentelor de web design.

Cu drag, Echipa iServit